16 Şubat 2013 Cumartesi

Anne Hathaway’in moda ile imtihanı


Anne Hathaway’in moda ile imtihanı!
Güzel kadınlar, bakımlı erkekler, yüksek topuklar, ışıltılı partiler... ‘The Devil Wears Prada’, bizleri moda dünyasının karşı konulmaz cazibesinin perde arkasına davet ediyor.
Mezun olduktan sonra gazeteci olmak hayaliyle yanıp tutuşan Andy, milyonlarca genç kızın sahip olmak için bileklerini keseceği bir iş bulur. ‘Chanel’, ‘Prada’ ve ‘Armani’nin sadece havalı birer isim olduğunu düşünen Andy’nin burun kıvırdığı bu iş, Runaway Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni olan Miranda Priestly’nin özel asistanlığıdır. Runaway, dünyanın en iyi moda dergisidir ve Andy’nin modayla ilgili tek düşüncesi, moda insanlarının ‘sığ’ olduğudur. Ne var ki, onun için bu dünyaya alışmak, Miranda’yla çalışmaktan daha zor olmayacaktır. Andy, bir gün ‘saygın’ bir gazetecei olmak umuduyla Miranda’nın bütün garip ve aşağılayıcı davranışlarına tahammül etmek zorundadır. İşin güzel kısmı ise, ‘tahammül etmek’ bir süre sonra yerini ‘zevk alma’ya bırakır. Her ne kadar kendisi bunu kabul etmese de...
Oscar adayı Anne Hathaway ve Oscar ödüllü Meryl Streep’e, Emily Blunt, Stanley Tucci eşlik ediyor. Filmin yakışıklı erkek kontenjanını ise Simon Baker (The Mentalist) ve Adrian Grenier (Entourage) dolduruyor. Lauren Wintour’un aynı adlı kitabından uyarlanan film, tıpkı kitapta da olduğu gibi oldukça eğlenceli ve sürükleyici bir anlatıma sahip. Sıradan bir genç kızın, kendini ispat etmek ve bulunduğu dünyaya adapte olabilmek için geçirdiği evrim ise Anne Hathaway tarafından başarılı bir şekilde ekrana yansıtılıyor. Hathaway’in, rolüne hazırlanmak için New York’ta bir müzayede salonunda bir hafta boyunca gönüllü olarak asistanlık yaptığını da es geçmemek gerek. Meryl Streep’in olağanüstü oyunculuğu ise bu kadının neden on yedi kez Oscar’a aday gösterildiğini bir kez daha gözümüze sokuyor. Miranda Priestly rolü de Meryl Streep’e bu onyeni adaylığından birini getirdi.
‘The Devil Wears Prada’, moda ve medya devleri tarafından çizilen ‘büyülü dünya’nın sadece bir imajdan ibaret olduğunu gösteriyor. ‘The Devil Wears Prada’, moda dünyasının şeytani yüzünü gözler önüne sererken bizleri de New York ve Paris’in nefes kesen manzarasından mahrum bırakmıyor.
Kim bu Miranda Priestly?
Film, bir dönem Anna Wintour’un da asistanlığını yapmış olan eski gazeteci Lauren Weisberger’in aynı adlı kitabından uyarlandı. Weisberger kitabı sadece Vogue’da yaşadıklarından hareketle yazmadığını söylese de Wintour ve Miranda’nın ortak yönleri hayli dikkat çekici. Wintour’la çalışanlar verdikleri röportajlarda, onun Miranda’nınkine benzer çalışma prensipleri olduğunu söyledi. Filmde Mirand

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Avcılar - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating