16 Şubat 2013 Cumartesi

We Bought A Zoo


We Bought A Zoo”, karısını kaybeden iki çocuklu bir babanın yeniden yaşama tutunma hikâyesi… Tesadüfler sonucu bir hayvanat bahçesi işletmeye başlayınca birbirlerine yeniden kenetlenen aile bireylerinin macerası gerçek bir yaşam öyküsünden ilham aldı. Matt Damon, Scarlett Johansson gibi yıldızları buluşturan film, genç yetenekleriyle de göz dolduruyor.
Oscar ödüllü yönetmen Cameron Crowe’un Elizabethtown’dan sonra çektiği ilk sinema filmi olan “We Bought a Zoo”, her açıdan tam bir sömestr filmi… Temelde, aile bağlarının önemi ve aile bireylerinin birbirlerine verdiği destekle nasıl her şeyin üstesinden gelebileceklerini anlatıyor. Öte yandan ekonomik sıkıntılar yaşayan bir hayvanat bahçesini ayakta tutmaya çalışan bir grup idealist insanın iyi niyetli çabası ve filizlenen iki taze aşk da keyifle izlenen yan hikâyeler…  Elbette film boyunca arzı endam eden deve, ayı, aslan, kaplan, yılan, baykuş gibi varlıklarıyla filme ayrı bir renk katan birbirinden güzel hayvanları da unutmayalım.
Gerçek bir yaşam öyküsü…
We Bought a Zoo, Benjamin Mee’nin anılarından ilham alıyor. Filmde geçen hayvanat bahçesinin aslı, İngiltere’deki “Dartmoor Zoological Park”… 1968’de açılıp 2006’da kapandıktan sonra Mee ailesi tarafından satın alınıyor. Crowe ise İngiltere’de geçen hikâyeyi Güney Kaliforniya’ya taşıyor ve hikâyeye kötü kalpli bir adamla iki aşk hikâyesi ekliyor. Eleştirmenlerden de olumlu dönüşler alan filmde başrol için başından beri Matt  Damon’ı düşünen Crowe, yıldız oyuncuyu şahsen ikna etmek için “True Grit” setine kadar gidiyor. Damon’a senaryoyla birlikte 1983 yapımı “Local Hero” filminin CD’sini ve çekmeyi düşündüğü film için bestelediği şarkıları da teslim eden Crowe bir de not düşüyor: “Sadece senaryoyu okuyup karar verme”…  Müziklerden hayli etkilenen Damon projede yer almayı kabul ediyor.
Yastaki ailesi ve kendisi için bir çıkış yolu arayan yalnız baba temasını işleyen film, akıllara Oscar ödüllü “The Descendants” filmini getiriyor. Alexander Payne’nin çektiği, başrolde de George Clooney’nin yer aldığı filmi şubat ayında Moviemax Premier HD ekranlarında izleyebileceğinizi belirtelim. Aynı temaya daha matrak bir yorum getiren “Sons of Norway” ise Moviemax Festival ekranlarında yayınlanmıştı. Henüz izlemediyseniz şubat ayında da aynı kanalda yayınlanmaya devam edeceğini hatırlatalım ve gelelim “We Bought A Zoo”nun konusuna:
Yalnız bir babanın mücadelesi…
Egzotik ülkelerde haber kovalayan başarılı bir gazeteci olan Benjamin Mee’nin konforlu hayatı evi ve aileyi çekip çeviren karısı Katherine’in ani ölümüyle sarsılır. Acı kaybının yasını tutan yalnız baba iki çocuğuyla birlikte her şeye yeniden başlamak için şehirden kırsala taşınmaya karar verir. Ergenlik çağındaki problemli oğlu Dylan ve küçük kızı Rosie için en iyisinin şehir hayatından uzaklaşmak olduğunu düşünmektedir.
Güney Kaliforniya’da en yakın kasabaya 9 kilometre uzaklıkta olan ve içinde küçük bir hayvanat bahçesi olan bir malikâne satın alır. Böylece, dünyevi meşgalelerle uğraşırken yas sürecini tamamlayıp tazecik yeni bir hayata merhaba diyecekleri maceralı yeni döneme adım atmış olurlar. Bu yeni yaşamlarında huzuru, aşkı bulacaklar; yeniden aile olmanın önemini kavrayacaklardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Avcılar - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating