16 Şubat 2013 Cumartesi

Gerçek aşk işte böyle bir şey


Gerçek aşk işte böyle bir şey!
Mendillerinizi hazırlayın! 14 Şubat akşamı Moviemax Stars HD ekranlarında dokunaklı, hazin ve insanın içine işleyen bir aşk hikâyesi izleyeceksiniz.
Bir an için şiddetiyle, tutkusuyla, gücüyle insanı sarsan, sersemleten bir aşk düşünün. Zamana, kötü tesadüflere, mesafelere direnmiş; sahici ve tılsımlı bir aşk. Ne pahasına olursa olsun ayakta kalabilmiş, sadece kimi şanslıların kapısını çalan… “The Notebook” hepimizin hayalini kurduğu böylesi bir aşkın hikâyesini anlatıyor işte. Nicholas Sparks'ın romanından uyarlanan Nick Cassavetes'in yönettiği film, aşkın gücü ve anlamı üzerine etkili cümleler kuruyor. Başta zengin kızla, fakir oğlanın aşkı olarak başlayan hikâye, uzun yıllara yayılan destansı bir aşk öyküsüne evriliyor.
Noah ve Allie'nin aşkı bir yanıyla gerçekçi, bir yanıyla da son derece masalsı… 1940’lar ve bugün arasında gidip gelen aşk hikâyesi birçok karmaşık duyguyu aynı anda yaşatıyor ve insan kendini şu soruları sorarken buluyor: Gerçek aşkın karşısında ne durabilir? Ayrılık, hastalık, ölüm? Birbirine sonsuza dek bağlanmış iki insanın aşkı, fani dünyada “ölümsüzlüğü” yakalamak değil de nedir ki?
Aşkın ve bağlılığın gücü…
Ailesiyle birlikte Güney Carolina’daki yazlık malikânelerine gelen on yedi yaşındaki Allie, bir karnavalda şehrin yakışıklı delikanlılarından biri olan Noah ile tanışır ve ikili tutkulu bir yaz aşkına yelken açarlar. Noah, Allie’yi terk edilmiş bir eve götürür ve ona bir gün bu evi onun için satın alacağını söyler. Ne var ki saatlerdir Allie’den haber alamayan ailesi polis çağırmış, dört bir yanda genç kızı aramaktadır. Noah ve Allie şehre geri dönerler ve basit bir kasaba delikanlısı olan Noah’ı Allie’ye yakıştıramayan ailesi, bu aşkı engellemek için genç kızı da yanlarına alarak Charleston’daki evlerine dönerler.
Noah bir yıl boyunca her gün Allie’ye mektup yazar, ancak Allie’nin annesi Anne, bu mektupları kızından saklar. Her ikisi de olanlardan habersizce birbirinden ümidi keser ve kendi yaşamlarına devam etmeye karar verirler. Noah, İkinci Dünya Savaşı’nda savaşmak için orduya yazılır. Allie ise yaralı askerlerin tedavi edildiği bir hastanede gönüllü olarak çalışmaya başlar. Allie bu sırada yakışıklı, çekici ve zeki bir genç avukat olan Don ile tanışır ve nişanlanır. Noah savaştan dönmüş, babasının bıraktığı mirasla yıllar önce Allie için alacağına söz verdiği evi satın almıştır. Bu sırada Allie gazetede Noah’ın evi satın alıp yenilediği haberini okuyunca Seabrook’a Noah’ı ziyaret etmeye gider. Yıllar sonra aralarındaki aşk yeniden alevlenecektir.
“The Notebook” 1940’lardan günümüze uzanan ve bazı anlarıyla hayli dokunaklı bir aşk hikâyesi… Aşk, bağlılık, hafıza ve anılar hakkında tanık olacağınız en güzel öykülerden birini anlatıyor. Filme adını veren not defterinin de hayli önemli bir işlevi var ama dilerseniz bu ayrıntıyı buradan paylaşmayalım. 14 Şubat gecesi sevgilinize sarılarak izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Avcılar - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating