15 Şubat 2013 Cuma

Asteriks in hrika dünyası


Asteriks ve hepsi birbirinden sevimli arkadaşlarını bilmeyen mi var? Olsun, biz yine de JOJO’daki harika filmleri izlemeden önce kahramanları, nefis köyü ve gıcık Romalıları bir hatırlayalım mı?
Asteriks’in maceralarında, bir köy dolusu insanın Roma istilasına karşı verdiği mücadeleyi izleriz. İzleriz diyoruz ama başlangıçta sadece okuyorduk.
Goscinny ve Uderzu’nun yarattığı kahramanlar önce çizgi roman sayfalarında soluk alıp verdiler. Sonra çizgi filmler, sinema filmleri ve oyunlar geldi. Geldi de geldi.
Asteriks dünyasının başarısı üzerine çok yazıldı çizildi. Hatta meraklısına hatırlatalım, kitap raflarında Asteriks dünyasını ele alan kitaplar bile var. Konu hakkında derinlemesine bilgi edinmek isteyenler kaçırmasın, deriz.
Asteriks’in başarısının en büyük sebebi, serinin istisnasız tüm yaşlara sesleniyor olması. Küçükler için bolca eğlence ve aksiyon, yetişkinler için ise dünya tarihine göndermeler ve umut veren zaferler var. Bir köy dolusu sevimli insanın koskaca bir imparatorluğu inletmesi az şey mi?
[Kısaca ana karakterleri hatırlayalım mı?]
Asteriks: Zeki ve sevimli bir bücür. Beyin takımı. Takımı demek yanlış oldu, tek kişi aslında!
Oburiks: Aslında gerçek adı Obelix’tir. Midesine ve kankası Asteriks’e çok düşkündür. İksire hiç ihtiyaç duymaz, çünkü küçükken onun kazanına düşmüştür.
İdefiks: Oburiks’in köpeği. Zeka seviyesi ortalama bir insandan daha yüksektir.
Büyüfiks: Otların efendisi, son derece saygın bir büyücü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Avcılar - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating