16 Şubat 2013 Cumartesi

Yoldan çıkan gençler!


Yoldan çıkan gençler!
Bu ay Moviemax kanallarında gençler yoldan sapıyor… Kötü alışkanlıklar, çığrından çıkan olaylar ve ibretlik hikâyeler anlatan bu filmler kaçmaz!
Şu bir gerçek ki sinema için kötü alışkanlıklar iyi bir malzeme. Kumar, uyuşturucu, tütün ve daha birçok bağımlılık yapan madde ya da alışkanlık, gerçek hayatta olduğu gibi, filmlerdeki yerini de alıyor. Amaç bazen anlattığı hikâyenin dramatik gücünü artırmak, bazen hayranlık uyandıran “anti-kahramanlarını” gerçekçi kılmak… Elbette burada esas mesele özendirici bir tavır takınmamak… Kahramanların yoldan çıktığı, trajik sonuçlara sürüklendiği hikâyeleri düşününce, sinemanın bu açıdan teşvik etmekten uzak bir duruş sergilediği ortada...
Sinemada kötü alışkanlıkların işlendiği en çarpıcı filmlere göz atmadan önce, gelin bu ay Moviemax kanallarında yoldan çıkan gençlerin trajik maceralarını anlatan iki filme kısaca göz atalım…
PROJECT X
Parti çığrından çıkıyor!
Üç liseli Thomas, Costa ve J.B., Thomas’ın ailesi hafta sonu için şehir dışına gitmesini fırsat bilerek bir parti düzenlemeye karar verirler. Okulda pek de popüler olmayan üç genç, partiye kimsenin gelmeyeceğinden korkup yerel bir radyoya da ilan verirler. Parti saati geldiğinden şehrin bütün gençleri Thomas’ın evine akmıştır. Tanımadıkları birçok insanın da geldiği parti arka bahçeden evin içerisine taşar. İlerleyen saatlerde akıllarına bile gelmeyecek bir sürü hadise onları beklemektedir. Komşularla, polisle ve uyuşturucu mafyasıyla başları derde girecektir.
12 Ocak Cumartesi 02.45
29 Ocak Salı 00.40
LONDON
İçki masasında aşk masalları…
Syd, yoğun miktarda alkol ve uyuşturucu tükettiği bir gecenin ardından aldığı bir telefonla zor da olsa ayılmıştır. Kendisini terk eden kız arkadaşı London, yeni sevgilisiyle Kaliforniya'ya taşınmaktadır ve onun için aynı gece bir veda partisi düzenlenecektir. Syd dostu Bateman'ı da yanına alarak davet edilmediği halde partiye gider. Burada kendilerini banyoya kapatıp bir yandan kokain çeker, bir yandan da tekila içerler. Bu sırada aşk, seks, kadınlar ve acı hakkında felsefi bir muhabbet başlar ve çok geçmeden yanlarına Maya ve Mallory adında iki kadın da katılır. Bu sırada London partiye gelmiştir.  
Moviemax Festival
11 Ocak 2013 Cuma 00.45
SİNEMADA BAĞIMLILIKLAR
Sinemada karakterleri çöküntüye sürükleyen kötü alışkanlıkları anlatan sayısız film listelenebilir. Bizse sizin için en çarpıcı olanlarını seçerek mini bir rehber hazırladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Digitürk Avcılar - İletişim e-mail: seo.istanbul.tr@gmail.com
Template Creating